COLUMN In het echt

Brian is dertien jaar. Zijn ouders zijn gescheiden en hebben hun kinderen verdeeld. Brian woont bij vader, moeder is verantwoordelijk voor de meervoudig beperkte Lucien die in een instelling verblijft. Brian en vader leven in een caravan op het terrein van een autosloperij. Ze hebben het niet slecht, maar ook niet goed.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Vader heeft her en der schulden, geen werk en lijkt niet in staat Brian de zorg te geven die hij nodig heeft. Hun avondeten bestaat meestal uit friet of een gebakken ei.

Als de instelling waar Lucien woont, wordt verbouwd, heeft hij tijdelijk ander onderdak nodig. Moeder kan hem niet opvangen want is op huwelijksreis. Daarom doet vader dat, gemotiveerd door de financiële vergoeding. Terwijl vader hele dagen weg is, zorgt Brian zo goed hij kan voor zijn oudere broer. Hij geeft hem medicijnen, verschoont zijn luiers, geeft hem te eten en te drinken en probeert een band met hem

0
16

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.