Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

COLUMN Behandel ons ongelijk

Gemeenten hebben in het sociaal domein de opdracht om maatwerk te leveren. Maatwerk is een passend ondersteuningsaanbod. Passend bij het individu en zijn hulpvraag. Het aanbod kan een mix zijn van eigen kracht, eigen netwerk, algemeen gebruikelijke voorzieningen, algemene voorzieningen en/of individuele (maatwerk)voorzieningen. De uitdaging voor veel gemeenten is vast te stellen wat mensen die zich melden met een hulpvraag nu eigenlijk nodig hebben. Hoe dat ondersteuningsaanbod er precies uitziet. En hoe dat proces van vraagverheldering en toekennen dan te organiseren.
Foto: Annemarijne Bax

Wat gemeenten vaak vergeten, is dat ook bij dat proces van vraagverheldering en toekennen maatwerk nodig is. Nog te vaak moet elke inwoner met een hulpvraag door dezelfde ‘indicatiemolen’. Gemeenten zijn bang dat zij inwoners anders ongelijk behandelen. En dat mag natuurlijk niet.

Het gevolg is bijzonder. Zoals ik u de vorige keer al liet weten heb ik een zoon die klassiek autist is. Hij heeft dus zorg nodig. Gelukkig

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.