Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BOEK ‘Er is veel onbegrip voor nabestaanden’

Haar moeder is 65 als de eerste tekenen van dementie zich aandienen. Samen met haar zus besluit Aniana Taelman voor haar moeder, die snel achteruit gaat, te zorgen. En alsof het vechten tegen de ziekte en zelf overeind blijven niet lastig genoeg zijn, komt er ook een ander rouwproces naar boven. Dat andere rouwproces is de niet verwerkte zelfmoord van haar vader van zestien jaar eerder. In Het einde is nu schrijft Aniana haar strijd, pijn, woede en angst van zich af en zet ze de eerste stappen naar haar eigen heling.
Premium

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-020-1059-5/MediaObjects/41185_2020_1059_Fig1_HTML.jpgHoe gingen zorgprofessionals met je moeder en jullie om?

‘Heel wisselend. De eerste keer dat ik met mijn moeder op de afdeling geriatrie in het ziekenhuis was, waar ze twee maanden moest blijven, schrok ik echt. De verpleegsters wisten, in mijn beleving, niets van hoe ze moesten omgaan met iemand met dementie. Dat heb ik bewust in het boek beschreven omdat ik achteraf van meer naasten hoorde dat ze
Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.