Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Binnenhof van buitenuit: Uitvoering Participatiewet ‘zorgelijk’

Op 16 januari 2019 heeft staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid twee onderzoeken van het CBS naar de Tweede Kamer gestuurd. De onderzoeken zijn op verzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid uitgevoerd. Het eerste onderzoek gaat over de uitvoering van de zogeheten taaleis, het tweede over de tegenprestatie.
Premium

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41196-019-0006-5/MediaObjects/41196_2019_6_Fig1_HTML.jpgZowel de taaleis als de tegenprestatie helpt mensen om mee te kunnen laten doen. De staatssecretaris schrijft in haar brief het onacceptabel te vinden, zeker in tijden van krapte op de arbeidsmarkt, dat mensen onnodig aan de kant staan. In het regeerakkoord is daarom opgenomen dat het kabinet in gesprek gaat met gemeenten over de manier waarop zij actief uitvoering geven aan de tegenprestatie. Daarnaast is in het regeerakkoord aangegeven dat er niet-vrijblijvende bestuurlijke

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.