Onderzoek: Beter armoedebeleid door intensief contact met kinderen

Kinderen praten niet over ‘arm zijn’, maar ze weten wel wat nodig is om hun leefomstandigheden te verbeteren. Inzicht in hun leven en beleving draagt bij aan betere interventies.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Kinderparticipatie is een goede manier om dat inzicht te krijgen, schrijft Asia Sarti (VU, Amsterdam) in haar proefschrift. Een jaar lang volgde ze 29 kinderen tussen 8 en 12 jaar uit achterstandswijken in Amsterdam en Hoorn.

Wat heb je onderzocht?

‘De vraag was of het actief betrekken van kinderen kan bijdragen aan een beter begrip van opgroeien in een context van armoede. Meestal wordt er alleen óver kinderen gesproken, en dat kan tot onjuiste aannames leiden. Voor het onderzoek trokken we gemiddeld een middag per week na schooltijd met de kinderen op. We spraken in groepen en een-op-een met ze,

0
98

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.