Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Werken met jezelf: Ligt jouw focus op doen of op zijn?

Zorgprofessionals zijn doeners. Ze zijn gewend aan te pakken, te regelen, te organiseren. In het onlangs verschenen boek ‘Werken met jezelf’ maakt Bianca Vugts onderscheid tussen DOEN en ZIJN. Bij DOEN gaat het om handelen en plannen uitvoeren. ZIJN gaat over hoe je dingen doet, waarbij voelen en beleving centraal staan. Meer aandacht voor ZIJN kan je werk niet alleen effectiever maar ook prettiger maken.
Premium
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41188-018-0013-4/MediaObjects/41188_2018_13_Fig1_HTML.jpgHenriette heeft een vervelende periode achter de rug. Al een hele tijd heeft ze het gevoel op haar tenen te lopen. Ook als ze vrij is heeft ze de indruk van alles te moeten. Dat geeft haar een opgejaagd gevoel. ‘Ik voel gewoon de stress door mijn lijf jagen’, zei ze laatst tegen een vriendin. Die had opgemerkt dat ze steeds zo onrustig was en zei dat ze daar zelf ook een beetje zenuwachtig
Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.