Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

AVG biedt ruimte voor meer flexibiliteit in de verwerking van persoonsgegevens

De invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is in het sociaal domein niet onopgemerkt voorbijgegaan. In dit domein wordt intensief met persoonsgegevens gewerkt, en de nieuwe verordening drukte alle betrokkenen met de neus op de feiten: dit moet met grote zorgvuldigheid gebeuren. In dit artikel oplossingsrichtingen voor twee pijnpunten.
Premium

Om te beginnen wat context. De drie decentralisaties gingen gepaard met haastwerk en dat werd hier en daar pijnlijk duidelijk. In drie verschillende wetten zijn bevoegdheden en taken aan gemeenten toegekend. Dat brengt drie verschillende verwerkingsdoelen voor de verwerking van persoonsgegevens met zich mee, waardoor het AVG-principe van doelbinding schuurt met een integrale benadering. Het wetsvoorstel om dit te repareren is, blijkens een Kamerbrief van minister Ollongren, uitgesteld tot eind 2020. Wat kunnen gemeentelijke

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.