Arbeidsmarktbeleid in 2018: kleinschalig maatwerk

De laatste maanden verschijnen rapporten en nieuwe initiatieven om de tekorten op de arbeidsmarkt terug te dringen. We weten dat een startkwalificatie meer kans biedt op een structurele loopbaan. Maar niet iedereen kan een startkwalificatie halen. Voor deze groep dient een alternatief te komen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Ongeveer de helft van de huidige werknemers heeft geen startkwalificatie (een diploma minimaal havo/vwo of mbo-2). Maar ook jongeren zonder startkwalificatie zijn onmisbaar op de arbeidsmarkt. Een regionale praktijkgerichte aanpak, waarbij niet de startkwalificatie centraal staat, maar het aanleren van vaardigheden door een ervaren en gedreven leermeester, lijkt voor deze groepen betere kansen op te leveren. Er zou voor deze groep een breed gedragen alternatief voor de startkwalificatie moeten komen.

Klantenbestand

Naar een gemeentelijk werkgelegenheidsbeleid, wespennest of

0
16

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.