Als niemand het doet, dan doet de dokter het

Poortwachter of putje? Dat was vier jaar geleden de titel van een artikel in Zorg+Welzijn waarin drie huisartsen werden geïnterviewd. Ze waren bezorgd. Hogere werkdruk, veel gedoe over samenwerking, te veel kwetsbare burgers die naar hen zouden worden afgeschoven. En nu?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Hedwig Vos, huisarts in een driekoppige praktijk in Den Haag. Vier jaar geleden zag ze de drukte gestaag toenemen. Er kwamen meer en zwaardere problemen in de spreekkamer, de samenwerking in de eerstelijnszorg moest nog vorm krijgen. Vos ging aan de slag. Ze formeerde een team van artsen, wijkverpleging, verzorgenden, ggz-verpleegkundige, fysiotherapeut, ouderenconsulent. ‘De samenwerking onderling verloopt goed’, zegt ze nu. ‘We hebben één keer per maand overleg, waar ook iemand van het wijkteam bij is. We krijgen ook informatie terug over patiënten die we hebben verwezen naar een van de hulpverleners. Iedereen denkt mee vanuit zijn eigen deskundigheid. Ik

0
264

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.