Als je geen zin in het leven ziet, kom je niet in beweging’

Veel dak- en thuislozen hebben allereerst behoefte aan een antwoord op vragen als: wie ben ik? En: hoe kan ik op deze puinhoop weer een nieuw leven opbouwen? Sociaal werkers vinden het echter lastig om bij zulke zingevingsvragen stil te staan.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Frank van der Schee was tien jaar dakloos nadat hij in 2001 door drugsgebruik zijn werk als zzp-er bij sociale diensten kwijtraakt. ‘Zingeving is een erg belangrijk thema voor dak- en thuislozen’, weet hij, nu straatadvocaat bij Zorgbelang Zuid-Holland in Rotterdam. Van der Schee is ervan overtuigd dat als je daklozen weer wilt empoweren het niet zozeer gaat om het ontdekken van hun vaardigheden, maar weer zin in het leven te zien. ‘Als je dat niet doet, is er geen reden om in beweging te komen.’

Zingeving gaat over wat een persoon ten diepste drijft, en over wat iemand

0
50

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.