Aandacht voor de zachte kant van de match tussen werkgever en werknemer

Voor een duurzame match tussen een werkgever en een werknemer met een beperking zijn ‘zachte factoren’, zoals sfeer en sociale steun, doorslaggevend. Toch ontbreekt het re-integratieprofessionals aan onderbouwde assessmentmethoden op dat gebied. In een nog lopend onderzoek om zo’n assessment-tool te maken, zijn de belangrijkste zachte matchingsfactoren in kaart gebracht.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Werk is om veel redenen belangrijk. Het biedt structuur, bevordert sociale contacten en leidt tot toegenomen zelfvertrouwen. Verder biedt werk zingeving en zorgt het voor toegenomen welzijn (zie o.a. van Weeghel & Michon, 2017). Des te schrijnender is het dat de arbeidsparticipatie van mensen met een arbeidsbeperking ver achterblijft (Poulissen e.a., 2017), alle mooie bedoelingen van de Participatiewet en de banenafspraak ten spijt.

Voor het zoeken naar, en behouden van een baan kunnen mensen met een arbeidsbeperking een beroep doen op re-integratieprofessionals, zoals jobcoaches, die

0
28

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.