Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Linda was eenzaam: ‘Ik kreeg niet de hulp die ik nodig had’

Voorlichter Eenzaamheid Linda van ’t Veen (57) bracht onlangs haar boek ‘Niemand die het ziet’ uit. Hierin vertelt ze over haar eigen eenzaamheid, en hoe de hulpverlening hier niet de juiste oplossing voor wist: ‘Er werden allerlei etiketjes op me geplakt, die niet klopten.’
Foto: AGHeeremansphotography
Premium

Linda zit als 6-jarig meisje op de trap, terwijl ze haar ruziënde ouders afluistert. ‘Ik weet niet wat ik met dit kind aan moet’, hoort ze haar moeder zeggen, ‘misschien kan ze beter naar een kostschool.’ Huilend loopt de kleine Linda naar haar slaapkamer.

Muur

In haar jeugd wordt bij Linda de kiem van haar eenzaamheid gelegd, weet ze nu. ‘Mijn ouders waren er niet echt voor me. Thuis

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.