Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Kritiek op kliniek voor levensbeëindiging

De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) zei in Nieuwsuur dat er mogelijk binnen een jaar een kliniek is waar mensen zelf, of met hulp, binnen drie dagen een eind aan hun leven kunnen maken. Er volgde veel kritiek.
Kritiek op kliniek voor levensbeëindiging

Artsenfederatie KNMG vindt dat in zo’n kliniek de nadruk te veel ligt op het bespoedigen van de dood en is er geen voorstander van. Zij vreest dat de kliniek onzorgvuldigheid in de hand werkt en dat het te makkelijk wordt gemaakt om te sterven. Ook de Tweede Kamer wil uitleg van minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) over de plannen in een debat over het euthanasiebeleid.

Verzoek
Jaarlijks worden in Nederland ongeveer 10.000 verzoeken om euthanasie en hulp bij zelfdoding gedaan. In grofweg eenderde van de gevallen gaat de behandelend arts niet op het verzoek in, ook al is het verzoek conform de euthanasiewet en de daarbij behorende zorgvuldigheidseisen.

Bekijk hier de uitzending van Nieuwsuur:  

Bron: Nieuwsuur

2 REACTIES

  1. Als leven lijden wordt, en de patiënt is er klaar voor dan vind ik het een goed plan.
    Want als er geen medicijn meer voor je is die de pijn en de ontstekingen kunnen onderdrukken, en je zelf niet meer verder wil maar toch moeten.
    Alle pijnstillers zelf moeten betalen en je alleen maar schulden achter zal laten.
    Nou ik weet het allemaal niet meer.
    Vind dat de mevr. in het filmpje gelijk heeft.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.