Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Krachtwijken krijgen geld voor groen

Minister Verburg (LNV) maakt 7,8 miljoen euro vrij om groen een prominentere plek te geven in 29 krachtwijken. Meer groen in de wijk moet onder meer bijdragen aan een gezondere leefomgeving.
Krachtwijken krijgen geld voor groen

Het geld wordt tussen 2008 en 2011 verdeeld over dertien gemeenten: Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Dordrecht, Enschede, Heerlen, Leeuwarden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Schiedam, Utrecht en Zaanstad. Meer groen in de wijk moet bijdragen aan een gezondere leefomgeving, vermindering van fijnstof, ruimte om te sporten en te ontspannen en een prettig vestigingsklimaat.

Convenant
Minister Verburg en de gemeenten zullen begin 2009 een convenant ondertekenen. Het ministerie van LNV draagt per project maximaal 50 procent bij. Samenwerking met bewoners moet in alle projecten voorop staan.

Stages
Verburg ondersteunt de krachtwijken ook door personeel in te zetten van de Dienst Landelijk Gebied, ‘best practices’ uit te wisselen en met groene, maatschappelijke stages. Voor het einde van deze kabinetsperiode wil de minister 10.000 van deze stageplekken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.