Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Krachtige Basiszorg in de achterstandswijk: wat is dat precies?

Zorg verlenen in achterstandswijken is een wereld op zich. Dat weten huisarts Wouter van Weers en praktijkondersteuner Heleen Wilde maar al te goed. In de wijk Banne Buiksloot in Amsterdam-Noord, waar de sociale achterstanden groot zijn, passen zij met succes Krachtige Basiszorg toe. Maar wat is dat precies?

Chronische aandoeningen, obesitas, een hoog percentage laaggeletterdheid, hoge werkloosheid, psychiatrische problemen, ongezonde leefstijl en ga zo maar door. Gezondheidscentrum Banne Buiksloot, met ruim 6.000 patiënten, is gesitueerd in een echte achterstandswijk, zo maken Wouter van Weers en Heleen Wilde duidelijk. Niet voor niets werden de veelgeprezen televisieseries ‘Klassen’ (2020) en ‘Schuldig’ (2016) in deze buurt opgenomen. Huisarts Van Weers en praktijkondersteuner Wilde verzorgden vandaag tijdens het congres Wijkteams een kennissessie over Krachtige Basiszorg, waarmee ze

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. TOP! Veel huisartsen kennen helaas de kracht van het welzijnswerk niet. Integraal samenwerken aan het welzijn van mensen is de oplossing voor zowel een overbelaste huisartspraktijk als voor de patient! Welzijn is je fysiek, mentaal en sociaal goed voelen! Daartoe moet je wel met anderen samenwerken. Mooi voorbeeld van hoe het kan zijn!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.