Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klink wil zelfmoord terugdringen

Minister Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport stelt de komende jaren één miljoen euro beschikbaar om het aantal suïcides en suïcidepogingen te verminderen.
Klink wil zelfmoord terugdringen

Met het geld wil Klink onder andere een signaleringsinstrument laten ontwikkelen om suïcidaliteit onder jongeren beter en sneller te herkennen. Verder wil hij in overleg met koepelorganisaties komen tot betere zorg voor mensen met suïcidale klachten.

Reactie
Zijn uitgewerkte plannen staan in de Beleidsagenda suïcidepreventie, die hij vorige week naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het is een reactie op het beleidsadvies ‘Verminderen van suïcidaliteit’, dat het Trimbos-instituut eerder opstelde.

Daling
In Nederland ligt het gemiddeld aantal suïcides sinds 1996 rond de 1.500 per jaar. In praktisch alle leeftijdsgroepen is het aantal suïcides gedaald, behalve onder de groep mannen tussen veertig en zestig jaar. Het gemiddeld aantal suïcides is in vergelijking met omringende landen relatief laag.

Terugdringen
Toch wil de minister zich inspannen om het aantal suïcides en suïcidepogingen verder terug te dringen. Hij baseert dit op het advies van het Trimbos-instituut en het Nationaal Actieplan Suïcidepreventie van de Ivonne van de Ven Stichting.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.