Kinderpsychiaters willen betrokken worden bij verwijzing kind

Psychiaters en psychologen in de jeugd-ggz krijgen te vaak kinderen in hun spreekkamer die laat zijn doorverwezen en daarom met complexere problematiek rondlopen. De Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie pleit voor landelijke afspraken wanneer een kind wordt doorverwezen. ‘Wij willen graag meedenken over welk kind op welke moment bij ons terecht komt.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
foto PicScout

Kinderen, jongeren en ouders raken nog steeds verdwaald  in de jeugdzorg, met als gevolg dat een adequate behandeling te laat wordt gestart of zelfs uitblijft. Volgens Arne Popma, kinderpsychiater en bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie, is het huidige zorgstelsel voor kinderen nog ‘kwetsbaar en ingewikkeld’. Ouders en kinderen vinden hun weg niet in het systeem, veel kinderen worden te laat naar specialistische hulp doorverwezen en er zijn lange wachtlijsten voor specialistische hulp door de bezuinigingen.

Complexe problematiek

Popma is voorzitter van de afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie van de NVvP. ‘We zijn nu drie jaar bezig met het nieuwe

0
837

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.