Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderen van verstandelijk beperkte ouders worden vaak niet gezien

Naar schatting 1,1 miljoen Nederlanders heeft een verstandelijke of licht verstandelijke beperking, die vaak niet bekend is. Een – onbekend – aantal van deze mensen heeft een gezin. De kinderen van ouders met een (licht) verstandelijke beperking worden veelal niet gezien, laat staan dat ze ondersteuning krijgen. ‘Er gaat veel onzichtbaar leed achter schuil’, aldus Daniëlle Meije van het Trimbosinstituut.
Foto: fizkes / Getty Images / iStock
Premium

Er wordt nog weinig over gesproken: het opgroeien van kinderen bij verstandelijk beperkte ouders. In deze gezinnen kan het opvoeden onder druk komen te staan door de verstandelijke beperking van de ouder(s). Met ernstige en ook langdurige gevolgen voor de kinderen. Zij lopen bijvoorbeeld een groter risico op een onveilige thuissituatie doordat het opvoeden onder druk staat. Kinderen kunnen door een dergelijke thuissituatie tot ver in hun volwassen leeftijd mentale problemen ervaren. Het gesprek

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.