Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Kamer is problemen rond CAK zat

Er is een fundamentele herziening nodig van het systeem van eigen risico en eigen bijdragen in de zorg. Dat zei Tweede Kamerlid Jan de Vries zaterdag in het televisieprogramma Kassa. ‘Wij hebben het met elkaar heel ingewikkeld gemaakt’, aldus de CDA-er.
Kamer is problemen rond CAK zat

De regeling wordt uitgevoerd door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Het televisieprogramma besteedde bij herhaling aandacht aan problemen bij de uitvoeringsinstantie. Ook de Nationale ombudsman, de CG-raad (chronisch zieken- en gehandicaptenraad) en afgelopen week FNV Bondgenoten trokken al bij staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid) aan de bel

Afschaffen

VVD-Kamerlid Anouchka van Miltenburg wil het CAK afschaffen, zei ze zaterdag. Als het aan haar ligt gaan zorgvragers en zorgverleners met elkaar afrekenen en hoeft daar geen instantie tussen te zitten.

lass=”readmore”>Ga voor meer video’s naar de videopagina»

Get Microsoft Silverlight

Bron: ANP/VARA Kassa

2 REACTIES

 1. Ik ben al 2 jaar bezig het cak te vertellen dat ik nooit iets van hun of van wie dan ook heb ontvangen, dat ze moeten ophouden mij rekeningen te zenden voor iets wat ik nooit heb gehad. Dit komt misschien nu tot een oplossing nu de rechtbank Assen zich er mee gaat bemoeien. Ik ben benieuwd? U ook?

 2. Lees alle reacties
 3. Dit had veel eerder moeten gebeuren .zelf heb ik problemen met ze gehad steeds op nieuwbv. de rekeningen zijn niet te begrijpen daar moet je echt hoge school voor hebben gehad en dan de herzieningen zijn nog erger omdat steeds niet de juiste uren worden ingevuld .voor het te betalen bedrag maakt het niets uit.Zelfs AGIS KOMT ER NIET`UIT dan moet ik rek.67 weer opvragen en dan krijg ik 10 en 11. weer weken wachtenen voor de jaaropgaaf moet je eerst vragen anders krijg je het niet en ze lopen altijd 2 maanden achter.
  En dat is al jaren zo ook heb ik de ombutsman moeten inschakelen.maar dat helpt eenmalig met dat probleem maar gaan op de zelfde voet verder De rekeningen van periode 12 2n 13 heb ik ook nog niet terwijl het al februari 2010 is.
  Ook denk ik dat de zorg instellingen vooral het vroegere icare heel slordig waren met de rekeningen naar de CAK testuren waren.want geheid klopte de uren niet .
  Geen wonder dat ze in de zorg geld te kort komen er wordt niet op tijd rekeningen geind.
  Mevr.T.Geitenbeek de Ruig

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.