Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kabinet wil nieuwe bijstandswet toch aanpassen

Het kabinet wil proberen de omstreden nieuwe bijstandswet toch in aangepaste vorm door de Tweede Kamer te loodsen. Premier Mark Rutte zei donderdag dat hij wil kijken of het mogelijk is om elementen van de wet overeind te houden.
Kabinet wil nieuwe bijstandswet toch aanpassen

De Kamer debatteerde vorige week 30 uur over de wet, maar na de val van het kabinet wilde de oppositie samen met de PVV de wet controversieel verklaren en op de lange baan schuiven. Rutte hoopt dat de Kamer daar op terugkomt.

Bijstand
De Wet werken naar vermogen moet de bijstand samenvoegen met regelingen voor sociale werkplaatsen en de Wajong voor jonggehandicapten. Staatssecretaris Paul de Krom van Sociale Zaken wilde met de wet op termijn 1,8 miljard euro besparen.

Maatregelen
Een andere maatregel uit het nieuwe akkoord bevat de beperking van de kosten van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Mensen moeten zelf meer gaan bijdragen. Mede hierdoor moet 1,6 miljard euro bespaard worden. Daarnaast worden de bezuinigingen op het persoonsgebonden budget (pgb) teruggedraaid. Ook de verhoging van de AOW-leeftijd wordt versneld ingevoerd.
 

Bron: ANP/ANP-Photo

1 REACTIE

  1. Fijn dat de PvdA en Sp nu eens het gevecht aangaan tegen deze uitbuiterij van de beneden Modale inkomens en uitkeringen. Je zit toch niet voor je lol in deze situatie, want iedereen wil graag werken en niet z’n hand ophouden.Dan wordt je nog dubbel gepakt. je kinderen op je zak teren of jij op die van je kinderen.En dan nog alle verhogingen van de AWBZ , wie moet dit nog opbrengen. Waar blijft de motivatie om nog te werken met deze maatregelen. Laat de nieuwe rijken met hun miljoenenhuis maar eens meer betalen, Gelukkig zijn we zo van deze regering af, en nu maar strijden voor een eerlijke verdeling. mijn stem heb je!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.