Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Jongeren zijn tijdens corona ondergedoken in garageboxen’

Vijftien burgemeesters eisen een actieplan voor achterstandswijken waar door de lockdown de maatschappelijke schade nog groter is geworden. Wat is er gebeurd met de jongeren in deze wijken? ‘Veel jongeren zijn uit het vizier geraakt. Veel gezinnen hebben niet genoeg eten op tafel. Veel meiden mochten niet de deur uit en zijn blootgesteld aan sexting', zegt het Jongerenwerk in Amsterdam-Noord.
Jongerenbus Dock

‘De coronacrisis heeft de maatschappelijke problemen in onze “ontwikkelwijken” uitvergroot’, zegt Carolien de Jong, manager bij Dock jongerenwerk in Amsterdam-Noord. De achterstand is vergroot, volgens De Jong: ‘Jongeren raakten uit beeld, ouders konden hun kinderen vaak niet goed begeleiden bij huiswerk, jongeren raakten gedemotiveerd om weer naar school te gaan en we zagen dat er online een enorme toename was van narigheid, zoals sexting en pestgedrag. En we zagen veel meer armoede: kinderen die met

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.