Jeugdtrauma maakt leven lang kwetsbaar voor geweld

Het meemaken van een jeugdtrauma is nog schadelijker dan al gedacht werd. Mensen met een jeugdtrauma hebben hun leven lang een verhoogd risico op het meemaken van fysiek en psychisch geweld. Ook een depressie, angststoornis of een alcoholverslaving zorgt voor een grotere kans op het meemaken van geweld.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Picscout

Mensen met depressie of angststoornis hebben een hogere kans om slachtoffer te worden van psychisch geweld dan mensen zonder deze stoornissen. Dat blijkt uit de recente studie van het Trimbos en GGZinGeest. Opmerkelijk genoeg hebben ze volgens dit onderzoek niet een verhoogde kans om slachtoffer te worden van fysiek of seksueel geweld. ‘We hebben heel precies gekeken naar welke psychische stoornissen zorgen voor een hogere kwetsbaarheid op verschillende vormen van geweld’, vertelt Carolien Christ, onderzoeker van GGZinGeest en Arkin. ‘Voorheen wisten we wel dat psychiatrische patiënten kwetsbaarder zijn, maar deze studie maakt duidelijk welke stoornissen resulteren in welk type geweld.’

0
493

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.