Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Jeugdoverlast in wijken lastig probleem’

Jeugdoverlast in wijken is een zeer lastig en hardnekkig probleem. Jongeren weten precies hoever ze kunnen gaan zonder strafbaar te zijn. Velen zijn ook niet onder de indruk van opgelegde sancties. Bovendien heeft het Rijk zwaar bezuinigd op de middelen voor leefbaarheid en veiligheid in de wijken.

Dat hebben B en W van Utrecht donderdag geschreven in een brief aan de gemeenteraad. Utrecht kampt al tijden met veel overlast in de wijk Terwijde, waar een homostel is weggepest en een allochtone familie zelf besloot te vertrekken.

Pestjongeren
Vorig jaar zijn volgens het college 15 gesprekken gevoerd met ouders van pestjongeren in Terwijde. Twee gezinnen uit één straat zijn gedwongen te verhuizen wegens het wangedrag van hun kind. Twee jongeren zijn veroordeeld, één is opgesloten in een jeugdinrichting en één jongen kreeg een gebiedsverbod. Desondanks zijn er pesterijen en overlast geweest.

Streep
Het Rijk heeft een streep gehaald door 2,4 miljoen euro die Utrecht kreeg voor veiligheid en leefbaarheid. In 2013 stopt ook de aparte bijdrage van 1,7 miljoen euro voor de aanpak van Marokkaanse probleemjongeren. De gemeente zal zelf niet bezuinigen op dit beleid, zo beloven B en W.

Bron: ANP / Foto ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.