Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jeugdhulp in Midden-Groningen: ‘Worstelen met geboeide handen’

Hoe organiseer je in een gemeente met forse tekorten, veel angst en wantrouwen de jeugdhulp zo goed mogelijk? Wethouder Peter Verschuren sprak er met tientallen betrokkenen over. Belangrijke lessen: er moetengespecialiseerde gezinsverzorgers komen, werk aan samenredzaamheid, leer van de coronacrisis en er moet echt rijksgeld bij.
handboeien
Foto: Adobe Stock

De gemeente Midden-Groningen, ontstaan in 2018 uit het samengaan van Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde, is geen doorsnee-gemeente: achttien procent van alle jongeren krijgt jeugdhulp en er zijn forse tekorten. Wethouder jeugd Peter Verschuren (SP) beschrijft in zijn onlangs verschenen boek ‘Worstelen met geboeide handen’ hoe de gemeente probeert greep te krijgen op de jeugdhulp en welke lessen geleerd moeten worden. Hij sprak daarvoor met tientallen betrokkenen, zoals jongerenwerkers, casemanagers, ervaringsdeskundigen, ouders, ambtenaren, huisartsen en mensen

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.