Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Integrale samenwerking is lastig bij aanpak probleemjongeren, maar het kan wel

Integrale samenwerking is een steeds belangrijker agendapunt in de zorg- en hulpverlening aan verschillende doelgroepen. Zo ook bij de aanpak van jongeren met complexe problemen en justitiecontacten. Maar om het daadwerkelijk in de praktijk te brengen, blijkt vaak nog lastig. Hoe komt dat? En wat is er nodig om het wél van de grond te krijgen? In het project Startbaan deed Hogeschool Utrecht daar onderzoek naar.
Integrale samenwerking jeugd
Foto: starkovphoto / stock.adobe.com

Integrale en domein overstijgende samenwerkingen op poten zetten, is sowieso al een lastig verhaal. Maar als het dan ook nog om de aanpak van een doelgroep met complexe problemen gaat, wordt het wel heel ingewikkeld. Toch werd lokale PersoonsGerichte Aanpak (PGA) de afgelopen jaren grootschalig uitgerold in de veiligheidsregio Midden-Nederland, voor de aanpak van jongeren en jongvolwassenen die zowel complexe problemen als justitiecontacten hebben. Hoewel er veel goed gaat, is er ook nog veel ruimte

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.