Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Op huisbezoek bij kind met eetstoornis: soms blijkt behandeling zelfs niet meer nodig

Met de Pontis-methode is de behandeling van een eetstoornis soms niet eens meer nodig. 'Een kind staat vaak maandenlang op de wachtlijst voor hulp, we bedachten een oplossing om die zware periode te overbruggen.' Hoe dat precies werkt, legt specialist Yvonne uit.
eetstoornissen huisbezoek
De wachtttijden voor de behandeling van eetstoornissen overbruggen is zwaar voor een gezin, daarom is Pontis in het leven geroepen. Bron: Bradyn Trollip/Unsplash.

Een eetstoornis geeft veel stress in een gezin, zegt Yvonne Lenselink, sociaalpsychiatrisch verpleegkundige bij Amarum, dat specialistische hulp biedt bij eetstoornissen. ‘Daarna komt iemand vaak maandenlang op de wachtlijst voor hulp, wat voor nog meer stress zorgt. De eetstoornis wordt in die tijd krachtiger en soms vallen gezinsleden uit, bijvoorbeeld als ouders niet meer kunnen werken door de stress. We bedachten een oplossing om die zware periode te overbruggen. Dat werd Pontis, het Latijnse woord

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.