Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Instroom sociaal werkers flink hoger dan uitstroom, toch bezorgdheid

Gaat het over personeelsproblemen in het sociaal werk, dan gaat het vaak over verontrustend hoge uitstroomcijfers. Recente cijfers tonen echter een verrassend positief beeld: de instroom in het sociaal werker is fors hoger dan de uitstroom. Daarmee is het sociaal werk de positieve uitschieter in de hele sector zorg en welzijn. Toch is er wel degelijk reden tot zorg.
Volgens een steekproef van Movisie twijfelt 4 op de 10 sociaal werkers of ze over 5 jaar nog in het sociaal domein werken. Maar recentere cijfers zijn positiever over de instroom en uitstroom van sociaal werkers. © ValleraTo / Getty Images / iStock
Premium

Movisie luidde de noodklok eind vorig jaar naar aanleiding van een uitvraag onder ongeveer 600 sociaal werkers. 20% van de sociaal werkers verwachtte over 5 jaar een ander beroep te hebben, 40% twijfelde. Onderzoeker Marc Hoijtink deed er onlangs op sociale vraagstukken nog een schepje bovenop. Hij vreest dat het sociaal domein voor te veel sociaal werkers op te veel plekken een giftige, demotiverende cocktail is die zij niet meer lusten.

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.