Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inschrijving Meer dan handen vrijwilligersprijzen geopend

Vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties kunnen zich vanaf nu inschrijven om kans te maken op de Meer dan handenvrijwilligersprijzen. Met deze prijzen zet het ministerie van VWS inspirerende voorbeelden in het zonnetje en spreekt ze haar waardering uit voor vrijwilligers die zoveel mogelijk maken.

De Meer dan handen vrijwilligersprijzen worden in 2016 voor de zesde keer uitgereikt. Dit jaar staan de prijzen in het teken van het goed organiseren met vrijwilligers. Dat past bij het thema van het Gratis Goud Festival (www.gratisgoudfestival.nl), een groot evenement over vrijwilligerswerk in dat op 7 december in Deventer plaatsvindt. De vrijwilligersprijzen worden tijdens dit festival uitgereikt.

Inschrijven

Landelijk en lokaal werkende vrijwilligersorganisaties en -projecten kunnen zich tot en met 23 september inschrijven om kans op een prijs te maken. Daarnaast is het mogelijk om vrijwilligers die onmisbaar zijn (geweest) voor deze projecten te nomineren voor de Passieprijs.

Nederland is ‘Europees kampioen vrijwilligerswerk’ volgens het CBS.  ‘Van een afbrokkeling van de sociale cohesie is geen sprake.’ Lees meer >>

Jury

De inzendingen worden beoordeeld door een professionele jury. Deze kijkt of de deelnemende vrijwilligersprojecten een visie hebben over hoe zij werken met vrijwilligers en in hoeverre ze hun vrijwilligers serieus nemen door ze goed te informeren, te scholen, te begeleiden, te waarderen en invloed te laten hebben. De Passieprijs gaat naar de vrijwilliger die van onschatbare waarde is voor het project of de organisatie: er wordt onder meer gekeken naar de inzet, creativiteit, het enthousiasme en de resultaten die de vrijwilliger heeft bereikt voor het project.

Prijzen

De jury maakt op 1 november bekend welke projecten en vrijwilligers zij genomineerd hebben. Er zijn in totaal drie categorieën met ieder zes nominaties. In elke categorie wordt een winnaar gekozen door de jury én een door het publiek dat vanaf 1 november via de site een stem kan uitbrengen op de genomineerden. De juryprijzen voor de projecten en organisaties bedragen ieder € 5.000. De publieksprijzen € 2.000. De winnaars van de VriendenLoterij Passieprijs ontvangen een reischeque en zakgeld ter waarde van € 1.000 (juryprijs) of € 500 (publieksprijs). Daarnaast krijgen alle winnaars een sculptuur.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.