Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IN HET BUITENLAND – Deense neusspray als drugspreventie

In deze serie bespreken we sociale interventies uit het buitenland. In deze eerste aflevering: Deense neusspray als drugspreventie. Niet de ogen sluiten, maar juist erkennen dat drugs erbij horen. D66 pleit in manifest 'Ikmaakmedrug' voor een nieuwe drugsaanpak. In Denemarken zet sociaal-ondernemer Michael Lodberg Olsen zich al jaren in voor een open drugsbeleid van de overheid. En met succes.
neusspray en andere medicatie
Foto: Picscout
Premium

Iedere donderdag geeft Michael Lodberg Olsen op zijn kantoor in Vesterbro, een hippe wijk in de Deense hoofdstad Kopenhagen, een workshop hoe je een naloxon-neusspray kan gebruiken als iemand een overdosis heeft genomen. De workshop is voor iedereen toegankelijk, maar is vooral bedoeld voor mensen die werken met drugsgebruikers of drugsgebruikers in hun omgeving hebben. Lodberg Olsen woont sinds de jaren negentig in Vesterbro. Elke dag stond hij daar oog in oog met drugsverslaafden

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.