Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Ik heb vakantie, laat me met rust’

De telefoon aannemen wanneer het jou uitkomt en echt vrij zijn van werk als je een weekend niet hoeft te werken. Het lijkt logisch, maar voor veel medewerkers in de zorg is dat niet vanzelfsprekend. Reden voor vakbond FNV om in de nieuwe cao Gehandicaptenzorg op te nemen dat medewerkers het recht hebben onbereikbaar te zijn op hun vrije dag. Heeft zo’n afspraak daadwerkelijk nut?
foto AdobeStock

Zowel organisaties als medewerkers herkennen de druk. Ziekte en zeer moet door het personeel zelf worden opgelost en ondervangen. Hoe kan dat makkelijker dan via een groepsapp? Maar dan ziet ook iedereen het wanneer je nee zegt. Scheve gezichten van collega’s richting iemand die zijn vrije tijd graag wil houden zijn eerder regel dan uitzondering. Daar verandert de nieuwe cao-afspraak hopelijk wat aan. Leontien werkt als begeleider gehandicaptenzorg bij stichting Philadelphia Zorg en heeft hier

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.