Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Huisuitzetting vermijden met een team dat belletje wil trekken

Vroeg signaleren van betalingsachterstand kan mensen uit de armoede halen. Daarom is eind juni de Wet gemeentelijke Schuldhulpverlening gewijzigd. In Amsterdam doen ze dat al jaren: vroegsignaleren. En met succes: minder uitzettingen, minder beslagleggingen en een veel lagere schuld dan elders in het land.
Vroeg signaleren van betalingsachterstand kan mensen uit de armoede halen. Daarom is eind juni de Wet gemeentelijke Schuldhulpverlening gewijzigd.
Foto: iStock

In Amsterdam is de gemiddelde schuld van inwoners met een schuldhulpverleningstraject 26.000 euro. Landelijk ligt dat gemiddelde, met 42.000 euro veel hoger. Al sinds 2004 gaan sociaal werkers in Amsterdam op huisbezoek bij mensen als ze twee maanden huurachterstand hebben. Saskia van Rij is teamleider van twee teams van Vroeg Eropaf in Amsterdam: ‘Huur is het allerlaatste wat mensen niet betalen als ze geldproblemen hebben. Als wij aan de deur kloppen dan blijken de meeste

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.