Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Huiselijk geweld: Hang je vuile was wél buiten

Meer dan 200.000 mensen per jaar worden in Nederland mishandeld. Op 8 maart organiseert de vrouwenopvang van Federatie Opvang de landelijke manifestatie ''Hang je vuile was WEL buiten''. Op het Spuiplein in Den Haag hebben cliënten van de opvang hun T-shirt met boodschap aan de waslijn gehangen.
Huiselijk geweld: Hang je vuile was wél buiten

Zeker 62 miljoen Europese vrouwen krijgen in hun leven rechtstreeks te maken met fysiek geweld. In Nederland worden iedere dag 548 mensen thuis mishandeld. Dat zijn er meer dan 200.000 per jaar. Het taboe op het spreken over huiselijk geweld moet worden doorbroken, door het zichtbaar maken van het geweld achter de voordeur.

Doorbreken
Uit heel het land zijn slachtoffers van huiselijk geweld naar Den Haag gekomen om hun stem te laten horen. Zij vroegen aandacht voor het stoppen van geweld in huis. Het doel van de campagne is om het taboe dat bestaat op het praten over huiselijk geweld te doorbreken.

Downloaden
In het kader van de campagne hebben 19 kunstenaars een artistiek werk gemaakt waarin zij de emoties bij huiselijk geweld uitdrukken. Deze kunstwerken zijn te downloaden om op een t-shirt te printen en op die manier de campagne te ondersteunen.

Om de kunstwerken te downloaden, ga naar:
http://www.opvang.nl/site/item/hangjevuilewaswelbuiten

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: campagne vrouwenopvang / illustratie: Ellen van Putten

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.