Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoe zoek je gericht naar bij- of nascholing?

Het sociaal domein is verwikkeld in een uitdagende transformatie. Het is daarom belangrijk dat jij als sociale professional goed op de hoogte blijft van alle vernieuwingen en ontwikkelingen. Maar hoe vind je nou de training of cursus die bij jou past?
bijscholen
Foto: ANP Photo

Vraag jezelf goed af: wat wil ik bereiken met het volgen van een scholing/training of opleiding?

Ga na wat je anders moet kunnen, weten of doen na afloop van de scholing. Zijn er bijvoorbeeld Wmo-competenties die je wil versterken?

Hoe leer jij het meest effectief? Door te studeren, oefenen, reflecteren, met anderen uitwisselen? Kies de studievorm die bij je past.

Kijk of de kennis die je nodig hebt binnen je organisatie aanwezig is. Dan kun je misschien van een collega leren of een uitwisselingsbijeenkomst organiseren.

Zijn er meer mensen binnen je organisatie of regio die hetzelfde willen leren als jij? Kijk dan of het mogelijk is om een maatwerktraining te krijgen. De training wordt dan speciaal aangepast aan jullie leervragen en organisatie. In de omschrijvingen is aangegeven of maatwerk mogelijk is.

Is er tijd en ruimte om na de opleiding verder te leren en te oefenen op de werkplek? Zo niet, dan loop je het risico dat de investering weinig oplevert. Kijk of je hier iets aan kunt veranderen.

 

Het ministerie van VWS heeft Movisie gevraagd het scholingsaanbod voor professionals en organisaties zichtbaar te maken op de website: www.bijscholingwmo.nl Hier vind je een overzicht van trainingen, cursussen, opleidingen en bijscholingen op het gebied van de Wmo van verschillende landelijke aanbieders. Lees hier meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.