Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Spreek je uit over irritaties op de werkvloer en onderschat overbelasting niet’

Zorgprofessionals krijgen op steeds jongere leeftijd chronische klachten, met verzuim en overbelasting van hun collega’s tot gevolg. Die negatieve spiraal doorbreken lukt pas als zorgverleners zich uitspreken over irritaties op de werkvloer, zegt Anouk ten Arve, programmamanager bij IZZ. Organisatielagen praten te weinig met elkaar, schrijft ze in haar boek Zuurstof voor zorgprofessionals.
Foto Fizkes / Getty Images / iStock

Anouk ten Arve zoekt in haar boek Zuurstof voor zorgprofessionals oplossingen om werken in de zorg gezonder en veiliger te maken. Aan de hand van diverse onderzoeken laat ze de risico’s van een ongezond werkklimaat zien. Bijvoorbeeld: een op de vijf zorgmedewerkers heeft klinische slaapproblemen. Voor deze slaapproblemen moet de zorgverlener eigenlijk hulp zoeken, vanwege het risico op uitputting en uitval. Slaapklachten kunnen zijn: moeilijk in slaap komen (inslapen), te vroeg wakker worden (slaapduur) of

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.