Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoe de gezinsadvocaat vechtscheidingen voorkomt (én sociaal werkers ontlast)

Een nieuwe proef in Noord-Brabant om vechtscheidingen te voorkomen, lijkt goed te werken. In plaats van 2 losse advocaten, ondersteunt een duo van advocaat en gedragswetenschapper ouders tijdens het scheidingsproces. De proef zorgt bij het hele gezin voor een veilig gevoel, ziet gedragswetenschapper Carla Goosen.
Carla Goosen: 'Bij de risico’s op een vechtscheiding kun je denken aan communicatieproblemen, psychische problemen, heftige conflicten of geldproblemen.'
Premium

Een vechtscheiding kent alleen maar verliezers. Jaarlijks maken ongeveer 6000 minderjarige kinderen een zeer complexe scheiding van hun ouders mee. Het Nederlandse scheidingssysteem helpt niet mee. ‘Dat zit zo in elkaar dat ouders automatisch tegenover elkaar komen te staan. Beide ouders zijn verplicht een advocaat in de hand te nemen. Daarmee creëer je een soort toernooimodel, dat gevechten uitlokt’, vertelt gedragswetenschapper Carla Goosen.

Liever 1 advocaat voor hele gezin

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.