Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hilhorst: Iedere buurt een eigen budget voor jeugdzorg

De Amsterdamse wethouder Pieter Hilhorst (PvdA) heeft een plan gepresenteerd voor de decentralisatie van de Jeugdzorg. De gemeente wordt vanaf 2015 verantwoordelijk voor de Jeugdzorg, maar Amsterdam gaat er nu al mee aan de slag.
Hilhorst: Iedere buurt een eigen budget voor jeugdzorg

De stad wordt opgedeeld in 21 buurten met verschillende loketten waar Amsterdammers met hun problemen terecht kunnen, zo meldt de Volkskrant. Daar moeten hulpverleners zo veel mogelijk zelf de problemen aanpakken en kijken hoe familie, vrienden en buren kunnen meehelpen. Ze verwijzen zo min mogelijk door naar specialisten.

Opvoedvraag
‘Niet elk probleem hoeft gemedicaliseerd te worden’, stelt Hilhorst. Hij vindt dat te veel opvoedvragen als zorgvragen worden behandeld. Speciale wijkteams zullen gezinnen met multiproblematiek ondersteunen. Deze teams worden onder meer bemand met mensen die nu nog in instellingen werken.

Budget
Iedere buurt krijgt een eigen budget, berekend op basis van de samenstelling en zorgvraag van de bewoners. Terwijl nu het geld uit allerlei verschillende potjes komt, zo schrijft de krant.

Bureaucratie
Hilhorst wil dat mensen meer greep op hun eigen leven krijgen en vindt dat de bureaucratie in de jeugdhulpverlening is doorgeslagen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.