Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Het onderbroken leven van Evan

In de nacht van 2 oktober 2005 springt de 15-jarige Evan uit het raam van zijn slaapkamer in New York. Met de sprong komt een einde aan zijn gevecht tegen zijn jarenlange manisch-depressieve stoornis Op maandag 14 februari zendt NCRV de HBO-documentaire Het onderbroken leven van Evan uit.
Het onderbroken leven van Evan

In de documentaire proberen zijn geschokte ouders Dana en Hart Perry het duistere geheim van de psychische ziekte van hun zoon te doorgronden. Als Evan tien jaar oud is, wordt bij hem een ‘bipolaire stoornis’ vastgesteld. Het ene moment is hij een getalenteerde en charismatische jongen die oog heeft voor alles en iedereen om hem heen, op het andere moment is hij somber en stil, onbereikbaar voor de buitenwereld.

Nachtmerrie
Dana en Hart Perry hebben als filmmakers het leven van hun zoon Evan minutieus gedocumenteerd. Ze hadden echter nooit kunnen voorzien dat ze het privémateriaal ooit zouden gebruiken voor een hartverscheurende documentaire over de dood van hun eigen zoon. De foto’s en videobeelden getuigen van een jeugd die vrolijk en onbezorgd begint, maar die uitmondt in de grootste nachtmerrie die je als ouder kan overkomen, het verlies van je eigen kind.

NCRV Dokument zendt in de maand februari twee documentaires uit over manische depressiviteit bij jongeren: Jeanne (bekijk hier) en Het onderbroken leven van Evan. Naar aanleiding van de documentaires vindt op donderdag 17 februari in de Rode Hoed in Amsterdam een debat plaats over het gebrek aan kennis en de maatschappelijke en medische dilemma’s rond manische depressiviteit. Middelbare scholen krijgen een educatief project aangeboden over de psychische stoornis. Het multimediale project is een samenwerking tussen NCRV, Olympic Films, de Rode Hoed  en Clientenbelang Utrecht.

lass=”readmore”>Ga voor meer video’s naar de videopagina»

Bron: NCRV Dokument

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.