Het is geweld als de jongere het geweld vindt’

De commissie de Winter publiceerde vorige week een grootschalig rapport over geweld in de jeugdzorg vanaf 1945 tot nu. Met pittige conclusies voor alle professionals die zich dag en nacht inzetten om jongeren te helpen. Hoe nu verder?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Picscout

‘Het onderzoek van de commissie de Winter heeft een grote impact gehad bij de professionals en bestuurders. We zijn ontsteld’, vertelt Esther Overweter, bestuurder van brancheorganisatie Jeugdzorg Nederland. ‘We kennen allemaal incidenten uit onze eigen praktijk, maar het onderzoek laat een verbluffend overzicht zien. Er werken nu 30.000 collega’s in de jeugdzorg. En ik ben ervan overtuigd dat ieder van hen zicht inspant om een positief verschil te maken in het leven de jongeren. Dit rapport gaat deels over het verleden tot en met het heden en laat zien dat het ook nog steeds niet altijd lukt om die positieve

0
461

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.