Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Help jij kinderen met een beperking? Dan maak je kans op deze prijs

Ken jij (of ben je onderdeel van) een initiatief dat kinderen en jongeren met een beperking helpt met participeren in samenleving? Dan loont het wellicht om het initiatief aan te melden voor de William Schrikker Initiatiefprijs 2021. Deelnemers maken kans op een financieel steuntje in de rug van 15.000 euro.
William Schrikker Initiatiefprijs 2021
Foto: William Schrikker. De winnaars van 2018.

William Schrikker is een landelijke instelling voor gespecialiseerde jeugdzorg en ondersteunt kinderen met een verstandelijke beperking of chronische ziekte. Dit jaar stelt de organisatie voor de vierde keer € 15.000 beschikbaar aan een initiatief dat deze kwetsbare doelgroep helpt. Een vakkundige jury beoordeelt de inzendingen en kiest in september een winnaar. Aanmelden is mogelijk tot en met 1 augustus.

Eerdere winnaars

De eerste William Schrikker Initiatiefprijs werd uitgereikt in 2017. Toen was het Rijswijkse vrijwilligersinitiatief Oudergroep Klank de gelukkige winnaar . Dit initiatief organiseert praat- en themabijeenkomsten voor ouders met een ‘speciaal’ kind. Het jaar daarna werd Eigenwijs op Reis tot winnaar uitgeroepen. Dit initiatief van vrijwilligersorganisatie Handjehelpen helpt kinderen met een beperking om zelfstandig te leren reizen. In 2019 nam Steunouder NL de prijs in ontvangst , voor het initiatief ‘Voor ieder kind een tante Teuntje’. Steunouders zijn vrijwilligers die een kind met beperking één of meerdere dagdelen per week opvangen, om de ouders van het kind te ontlasten.

Wanneer maak je kans?

De initiatieven die kans maken op de prijs moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moeten inzendingen in ieder geval de volgende onderdelen bevatten:

  • Een heldere omschrijving van het initiatief.
  • Een toelichting over welke organisaties betrokken zijn.
  • Een uitleg over hoe het prijzengeld besteed wordt (en een onderbouwing van de kosten).
  • Een toelichting over de duurzaamheidsfactor van het initiatief. Denk daarbij aan zaken als lange termijn visie en houdbaarheid.
  • En een uitleg over hoe het initiatief kinderen met een beperking (en kinderen van ouders met een beperking) helpt om meer te participeren in de maatschappij.

Wil je een initiatief aanmelden voor de Initiatiefprijs 2021? Bezoek de website van William Schrikker voor meer informatie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.