Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hanggroepen Slotervaart weg dankzij straatcoaches

De helft van de overlastgroepen in Amsterdam Slotervaart is het afgelopen jaar uiteen gevallen. Vooral dankzij de invoering van speciale straatcoaches. Bewoners merken dat de overlast weg is en voelen zich hierdoor veiliger. Dat meldt het stadsdeel.
Hanggroepen Slotervaart weg dankzij straatcoaches

Eind 2006 zijn de straatcoaches begonnen om overlastjongeren aan te pakken. De coaches spreken de jongeren op straat direct aan op hun gedrag en nemen contact op met de ouders. (lees: Slotervaart pakt overlastjongeren én hun ouders aan, Zorg+Welzijn 8 februari 2007).

Indringers
Van de acht overlastgroepen zijn er inmiddels vier verdwenen. De coaches richten zich in Slotervaart op zo’n tweehonderd raddraaiers. De eerste maanden zagen de jongeren de straatcoaches als indringers, maar intussen erkennen zij het gezag, aldus het stadsdeel Slotervaart. Van de ouders ondertekent tachtig procent het straatverbod voor de avond voor hun overlastgevende zoon.

8 tot 8
Daarnaast helpt de ‘van 8 tot 8-aanpak’, waarbij een groep jongeren de hele dag door één coach in de gaten worden gehouden. Volgens chef-gezinsbezoekers en straatcoach Mourad Taimounti vullen de maatregelen elkaar aan: ‘De straatcoaches leggen het avond-straatverbod vast, terwijl de 8 tot 8-coach jongeren bijvoorbeeld leert ’s ochtends uit bed te komen.’ (ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.