Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Had ik het maar geweten

De zorg voor geliefden en naasten met dementie is zeer zwaar. Een boek met praktische tips voor mantelzorgers, familieleden, partners, maar ook voor professionele zorgverleners is dan erg welkom. Deze uitgave voorziet in die behoefte.
Had ik het maar geweten

Het boek geeft handige tips over communicatie met de dementerende, over activiteiten die mogelijk zijn, over vernieuwende technologische hulpmiddelen, maar biedt ook hulp bij keuzes die mensen moeten maken als zij hun dierbare niet meer thuis kunnen verzorgen.
Dementie is vooral een ouderdomsziekte: 10 procent van de mensen boven de 65 jaar en 40 procent boven de 90 jaar dementeert. Toch zijn er ook veel jong dementerenden. Omdat de cliënt zelf beperkt ziekte-inzicht heeft, is het belangrijk dat familie, vrienden en verzorgenden dit inzicht wel krijgen en hiernaar kunnen handelen.
Inhoudelijk is het boek overzichtelijk opgebouwd, zodat men ook op thema of specifieke vraag kan zoeken. Na een hoofdstuk over wat dementie precies is, volgen de hoofdstukken over omgaan met de symptomen. Het boek eindigt met uitgebreide informatie over verdere literatuur, interessante websites en informatie over de deskundigen en mantelzorgers die meegewerkt hebben aan het boek.
De teksten zijn zeer toegankelijk geschreven en uitbundig geïllustreerd.

Titel  Had ik het maar geweten; Moderne   dementiezorg, tips voor familie,   vrienden en verzorgenden
Redactie  Ruud Dirkse, Caro Petit
Uitgever  Kosmos, Utrecht
ISBN  978 90 215 4648 3
Prijs  € 22,50
Bestellen: www.hadikhetmaargeweten.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.