Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGD: ‘Zelfmoordoproep een Twents probleem’

De GGD Twente beschouwt de zelfmoord-oproepen van twaalf meisjes uit Enschede op internet als een 'Twents probleem'. Het is volgens een woordvoerder niet duidelijk of tieners elders in Nederland elkaar ook via internet aansporen zelfmoord te plegen.
GGD: 'Zelfmoordoproep een Twents probleem'

Meisjes van het Enschedese Stedelijk Museum zouden elkaar aanzetten tot zelfmoord, zo meldde TC Tubantia deze week. Hulpverleners en gemeente, gealarmeerd door de politie en een schoolpsycholoog, besloten gezamenlijk in te grijpen

(‘Oproep tot zelfmoord serieus nemen’

, TC Tubantia, 5 augustus 2006).

Geschokt
De academische centra voor kinder -en jeugdpsychiatrie in Leiden en Groningen kunnen vooralsnog niet aangeven of in Nederland meer kinderen een poging tot zelfdoding doen na oproepen op internet. Een woordvoerder in Groningen liet weten door het incident in Enschede ‘geschokt’ te zijn. Hij hoopt dat er geen sprake is van een trend is.

Geen echte poging
In het psychiatrisch centrum Karakter in Almelo is ten minste één meisje opgenomen dat ook meedeed aan deze hype. Volgens de GGD-woordvoerder lijkt geen van de twaalf deelnemers daadwerkelijk een zelfmoordpoging te hebben gedaan.Bron± TC Tubantia, 5 augustus 2006

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.