Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geer & Goor weer in actie voor ouderen

In de nieuwe serie van het RTL 4-programma 'Geer en Goor : Waarheen, Waarvoor?' bewegen Gerard Joling en Gordon hemel en aarde om wensen van ouderen te vervullen. Vanaf donderdag 28 augustus is op ontroerende en humoristische wijze te zien hoe het duo zich samen met Monique Wolfkamp van het Nationaal Ouderenfonds inzet om de eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.
Geer & Goor weer in actie voor ouderen

Het Ouderenfonds hoopt dat net als in de eerste serie ‘Geer & Goor: Effe geen cent te makken’, veel mensen geïnspireerd raken en in actie komen. ‘Deze keer kan iedereen, jong en oud, een actie opzetten voor het Ouderenfonds. Koekjes bakken en verkopen, gesponsord bijvoorbeeld 100 km fietsen of een marathon lopen, auto’s wassen; je kan het zo gek niet verzinnen. We hopen dat heel Nederland in actie komt. Met de opbrengst kan het Ouderenfonds zo veel betekenen. Nog meer ouderen mee uit nemen via onze BoodschappenPlusbussen, via onze vele uitjes en evenementen. Hun leven leuker maken en minder eenzaam. Het is zó belangrijk’, zegt Monique Wolfkamp.

Vrijwilligers

Het programma ‘Geer & Goor: Effe geen cent te makken’ zorgde voor een ware maatschappelijke beweging. Zo melden zich meer dan 7000 nieuwe (vaak jonge) vrijwilligers aan en kon het Ouderenfonds duizenden ouderen een stranduitje bezorgen. Joling en Gordon haalden daarna nog bijna 340.000 euro op met een benefietgala. Met dat bedrag kunnen 68.000 ouderen een uitstapje maken.

Lourdes

Tijdens de eerste aflevering reizen Gerard en Gordon met een groep ouderen naar het Franse bedevaartsoord Lourdes en verblijven in een klooster. Samen met onder andere oud-non Bernadien (88), die ook nog gaat zweefvliegen en met de Limburgse Mia die hoopt op wat verlichting van haar reuma.

‘Geer en Goor: Waarheen, Waarvoor?’: is vanaf donderdag 28 augustus wekelijks vanaf 20.30 uur op donderdag te zien bij RTL4.

 

Heb je Zorg + Welzijn magazine al eens gelezen? Blader hier een van onze nieuwe nummers door >>
En we hebben een mooi aanbod voor je: nu meer dan 40% korting op een abonnement >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.