Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Geer en Goor halen 340.000 euro op voor ouderen

Gerard Joling en Gordon hebben woensdagavond met een benefietgala op RTL4 bijna 340.000 euro opgehaald voor het Nationaal Ouderenfonds. Met het bedrag kunnen 68.000 ouderen een uitstapje maken.
Gordon, Monique Wolfkamp van het Ouderenfonds en Gerard Joling tijdens het benefietgala voor het Nationaal Ouderenfonds.
Gordon, Monique Wolfkamp van het Ouderenfonds en Gerard Joling tijdens het benefietgala voor het Nationaal Ouderenfonds. - Foto: ANP Photo

Het Nationaal Ouderenfonds organiseert met het geld uitstapjes om ouderen uit hun isolement te halen. Het gala was de afsluiter van de reeks 'Geer & Goor: Effe Geen Cent Te Makken'. Daarin leefde het duo een maand van een AOW-uitkering en zette het zich in voor ouderen.

Vrijwilligers

Het programma leidde ook tot een toeloop van vrijwilligers. Het Ouderenfonds heeft sinds de start van het programma, op 3 oktober, ruim 6400 nieuwe vrijwilligers erbij gekregen. Behalve vrijwilligers melden zich bij het fonds ook scholen en verenigingen die allerlei activiteiten voor ouderen willen organiseren. Tijdens het gala konden kijkers donaties doorbellen of sms'en en er was een belteam met bekende Nederlanders.

ANP

Of registreer je om te kunnen reageren.