Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geen streefgetal bij terugdringen suïcide

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) wil het aantal zelfdodingen terugdringen, maar ze laat wel het streefgetal van een vermindering met 5 procent los. Schippers meldt dat in de maandag naar de Tweede Kamer gestuurde jaarrapportage 2010.
Geen streefgetal bij terugdringen suïcide

De bewindsvrouw noemt het streefcijfer te ambitieus en niet realistisch, aangezien in 2009 en 2008 het aantal zelfmoorden juist met 6 procent toenam. In 2009 waren het er 1524. Ze wil nu weten of andere Europese landen een streefcijfer hebben en of dat in de praktijk ook wordt gehaald. Recent onderzoek geeft volgens haar aan dat er in Nederland wordt gewerkt met een voorlopig en jaarlijks cijfer, terwijl andere landen juist naar een langere periode kijken.

Spoor
In de rapportage benadrukt Schippers dat ook maatregelen die zelfdoding op het spoor kunnen voorkomen, worden voortgezet. Spoorbeheerder ProRail kijkt volgens haar naar maatregelen op dit soort locaties waar betrekkelijk veel slachtoffers vallen. In de omgeving van de instellingen voor geestelijke gezondheidszorg kan bijvoorbeeld het spoor worden afgeschermd en bij overwegen kan camerabewaking komen.

Lees ook:

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Lex van Lieshout

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.