Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geef mensen met dementie een gezicht

Fontys Hogeschool en Dagelijks Leven openen op donderdag 16 juni het Sociaal Innovatiecentrum Oisterwijk (SIC). Dit centrum biedt ondersteuning voor mensen met dementie en hun naasten.

Studenten HRM en Psychologie van Fontys zijn in februari een samenwerking aangegaan voor de oprichting van het SIC. Dit centrum moet een plek worden waar mensen met en zonder dementie elkaar kunnen ontmoeten. Onafhankelijk van leeftijd en geslacht, het is juist de bedoeling om verbinding tussen verschillende doelgroep te creëren.

Samenwerken

In samenwerking met meer partners, zoals basisscholen, mantelzorgers en zorgorganisaties, wil het SIC de komende jaren vooral vernieuwende interventies in de zorg en omgang met mensen met dementie doorvoeren. ‘Krachten bundelen, dat vinden we belangrijk. Ons motto is dan ook: waarom moeilijk doen als het samen kan’, zo meldt het SIC.

Mensen met dementie en hun mantelzorgers maken nog maar weinig gebruik van vrijwilligershulp, terwijl er toch een behoorlijk aanbod is. Dat blijkt uit een inventarisatie van het NIVEL.

Openingsevent

Om de opening van het SIC te vieren, is er op 16 juni een openingsevent. Hier is een gratis tentoonstelling te bezichtigen die aansluit op het thema ‘Geef mensen met dementie een gezicht’. Verder worden er workshops en lezingen gegeven. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.