Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Ouderen zijn creatief met ICT’

Professionals moeten niet te snel ict-middelen inzetten in de zorg aan ouderen, lieten de Ouderenraad en de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving afgelopen maanden weten. Vooral tijdens de coronacrisis werd duidelijk dat ouderen die niet handig zijn met ict, extra kwetsbaar en eenzaam kunnen zijn. Maar schrijf niet alle ict-middelen gelijk af, stelt socioloog Marije Blok. Zij ziet juist veel mogelijkheden.
foto AdobeStock
Premium

Inzet van ict kan het emotioneel en sociaal welzijn van ouderen enorm bevorderen, ontdekte Marije Blok, socioloog aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij onderzocht de rol van technologie in het dagelijks leven van ouderen die kampen met cognitieve beperkingen, Blok zag hoe ouderen technologie wél gebruiken. ‘Ouderen met een cognitieve beperking kunnen steeds minder. Ze worden minder mobiel, krijgen moeite met praten, kunnen de deur minder gemakkelijk uit en na verloop van tijd kunnen

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.