Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Extra geld palliatieve zorg

Het kabinet stelt tot 2010 jaarlijks tien miljoen euro extra beschikbaar voor palliatieve zorg. Dat heeft de ministerraad besloten op voorstel van staatssecretaris Jet Bussemaker van VWS.
Extra geld palliatieve zorg

Palliatieve zorg, pijnbestrijdende zorg heeft volgens de regering een respectabele plaats veroverd in de samenleving. Het richt zich op het verminderen van het lijden en op verbetering van de kwaliteit van het leven van patiënten in de laatste levensfase.

Verbeteren
De komende jaren wil het kabinet de palliatieve zorg verder verbeteren. In Nederland overlijdt zestig procent van de patiënten met niet-acute aandoeningen thuis.Eerder aangekondigde maatregelen worden concreet uitgewerkt en er worden nieuwe accenten gelegd.

Extra geld
Het extra geld dat beschikbaar wordt gesteld is bedoeld voor de subsidieregeling palliatieve terminale zorg, voor de tegemoetkoming in de huisvestingslasten van de ‘bijna-thuis-huizen’ en de ‘high-care hospices’ en voor de bevordering van de kwaliteit en ontwikkeling van palliatieve zorg.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.