Er is nog een behoorlijke handelingsverlegenheid tegenover eenzaamheid’

Tien jaar heeft Coalitie Erbij het onderwerp eenzaamheid op de kaart gezet. Met succes. De overheid neemt het voor een groot deel over met het actieprogramma “Eén tegen Eenzaamheid”. Coalitie Erbij stopt, het werk gaat door. ‘Nog steeds moet eenzaamheid uit de taboesfeer worden gehaald’, aldus Arie Ouwerkerk, scheidend directeur.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
foto iStock

Het doel is om in elke gemeente een coalitie te vormen tegen eenzaamheid. Mogelijk naar voorbeeld van hoe Coalitie Erbij dit al in zo’n 30 gemeenten heeft gedaan. ‘Eenzaamheid moet niet alleen in de zorg- en welzijnssector worden opgepakt’, betoogt Arie Ouwerkerk, directeur van Coalitie Erbij. ‘Ook andere sectoren en het bedrijfsleven moeten erbij betrokken worden. Er is een brede maatschappelijke beweging nodig.’

Overheid neemt stokje over

Na tien jaar houdt Coalitie Erbij, een nationaal samenwerkingsverband tegen eenzaamheid, ermee op. ‘We hebben eenzaamheid op de kaart gezet’, zegt directeur Arie Ouwerkerk, ‘de overheid neemt het stokje nu over. In het

0
892

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.