Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

En de genomineerden Sociaal Werker van het Jaar zijn…

De vakjury onder leiding van Marijke Vos, heeft de drie genomineerden bekend gemaakt voor de Sociaal Werker van het Jaar 2017. Zoals elk jaar zijn de kandidaten ‘sterke ambassadeurs voor het sociaal werk’.
Sociaal-Werker-van-het-Jaar

De genomineerden zijn: Lennert Bont, sociaal werker voor jongeren met een etnische achtergrond. Mariska Overgaag, oprichter van het meldpunt EMMA in Zoetermeer, voor mensen met schuldproblemen. Als derde is genomineerd een duo: Aksana van Maanen en Sanne Joosen, zij hebben een community building project opgezet in Amstelveen.

Vakjury

Alle ingestuurde kandidaten zijn door de vakjury beoordeeld. De criteria: vernieuwing, verbindende kwaliteiten en lef, zichtbaarheid. Genomineerde Lennert Bont is, aldus de jury, een enthousiaste en creatieve sociaal werker die gemakkelijk verbindingen legt tussen doelgroepen, met name jongeren met verschillende etnische achtergronden. ‘Hij is een verbinder op alle facetten’.

Wie is die ene sociaal werker die vol energie en passie zijn of haar vak uitoefent? Die altijd vernieuwende ideeën heeft en voor wie geen brug te ver is? En daar ook nog eens bevlogen over kan vertellen? Met andere woorden: wie wordt de Sociaal Werker van het Jaar 2017? De winnaar is een jaar lang ambassadeur van het mooie vak van sociaal werker. Lees meer>>

Genomineerde

De tweede genomineerde: Mariska Overgaag heeft volgens de jury met grote overgave een meldpunt voor mensen met schuldenproblematiek opgericht in Zoetermeer: EMMA (Eerder Melden, Minder Achterstanden). ‘Mariska brengt samenwerkende vrijwilligersorganisaties, de gemeente en woningbouwverenigingen samen met als doel: er bij schulden eerder bij te zijn.’ Genomineerden Aksana van Maanen en Sanne Joosen hebben hun kennis gebundeld en uitgevoerd in een achterstandswijk van Amstelveen. Aksana is maatschappelijk werkster en Sanne is opbouwwerker en wijkcoach. Zij hebben onder andere een community building project uitgevoerd in de wijk.

Dag van de Sociaal Werker

Alle bezoekers van de website zorgwelzijn.nl kunnen vanaf half februari tot half maart 2017 hun stem uitbrengen. Van de drie genomineerden worden korte portretfilmpjes gemaakt, die op de website van Zorg+Welzijn komen te staan. Mensen kunnen via de filmpjes stemmen. Deze stemmen via de website tellen voor 25 % mee voor de uitverkiezing. De vakjury bepaalt 50 % van de verkiezing van Sociaal Werker van het Jaar. Op het congres: “Dag van de Sociaal Werker” op 15 maart, kunnen deelnemers ook stemmen en dat telt ook voor 25% mee voor de uitverkiezing.

Verkiezing

De verkiezing Sociaal Werker van het Jaar 2017 is een initiatief van FNV Zorg en Welzijn, CNV Zorg en Welzijn en Sociaal Werk Nederland. De verkiezing wordt georganiseerd door arbeidsmarktorganisatie FCB, in samenwerking met mediaplatform Zorg + Welzijn.

Je kunt je nog aanmelden voor de “Dag van de Sociaal Werker” op 15 maart in de ReeHorst in Ede. Dit is het programma>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.